Hotel del Somiatruites

Emmirallant-se en la història del barri adober més representatiu de Catalunya, Andrés ha fet una proposta arquitectònica que beu de l’estètica industrial, buscant la comunió amb l’entorn patrimonial a través del disseny i els materials emprats. 

 

Size:
1.200m2
Completion Date:
2019

L’hotel compta amb set habitacions dobles, cinc encarades al carrer del Sol (sud) i dues en sentit interior (nord), totes amb una terrassa. Amb la voluntat de convertir l’hotel en molt més que un lloc per dormir, les habitacions estan pensades com una sala d’estar transformable on poder reunir-se, esmorzar, treballar o descansar. Per aconseguir aquesta adaptabilitat, Andrés ha projectat habitacions àmplies amb un llit elevable que, a través d’un mecanisme manual, es pot fer pujar fins al sostre, deixant un gran espai lliure que dona polivalència a les estances. Totes les habitacions compten amb bany propi, un espai que evoca un ambient íntim i tranquil, amb una banyera a nivell de terra, dissenyada pel propi arquitecte.

 

 

Més enllà de l’estètica, el projecte Somiatruites –que engloba el restaurant i l’hotel– aposta per l’arquitectura sostenible, basada en l’autoabastament. D’una banda, a nivell energètic, l’hort de la coberta serveix com aïllament tèrmic i, de l’altra, la producció de vegetals de l’hort abasteix bona part de la matèria prima per confeccionar els plats del restaurant. Les plantacions es reguen amb l’aigua freàtica del barri, i les restes de verdura i pa que genera el restaurant serveixen d’aliment per a les gallines que, al seu torn, fan l’adob per l’hort. D’aquesta manera, Andrés ha creat un circuit tancat que genera un residu zero.