SomiatruitesRestaurant a Igualada

Aquest espai gastronòmic i cultural, projectat sobre una antiga fàbrica de curtits dialoga i requalifica, en termes d'ambigüitat, un entorn obsolet i d'arrels històriques, a la ciutat d'Igualada.

Dimensions:
470m2
Any de finalització:
2013

La primera modificació i segurament una de les més rellevants executades ha consistit a intentar recuperar l'estat inicial de l'edifici ja que eren moltes les variacions que durant els més de cent anys de vida d'aquest edifici, havien contaminat la planta i estructura inicial. Així doncs s'ha recuperat la seva essència: la planta quadrada, el ritme de finestres grans i allargades típiques de les adoberies del barri, necessàries per a l'assecat de la pell, així com la pedra i els elements estructurals.

La modificació té la intenció de integrar-se al paisatge del barri, un barri industrial, obsolet i deteriorat però que està ressorgint a partir de diverses pinzellades d'activitats i disseny que van sorgint. S'ha aconseguit mantenir l'estructura compositiva del barri utilitzant només dos materials a la façana, la mateixa obra vista del propi edifici, encara col·locada de manera irregular i l'acer corten, emmarcant les finestres, donant-los així més rellevància, i també amb l'objectiu de conformar una barana de xapa plegada en la qual la vegetació anirà creixent i emfatitzant el caràcter típic del barri.

A més de la filosofia de la integració de l'edifici al barri industrial del Rec d'Igualada, el Somiatruites cuida cada un dels detalls en el seu interior. Amb la fusta i el ferro com a fil conductor de l'estètica del restaurant, el Somiatruites compta amb mobiliari especialment dissenyat perquè l'espai s'adapti a les necessitats de cada moment; és per això que les taules principals poden elevar-se fins al sostre per deixar un espai ampli on poder celebrar grans esdeveniments. Aquesta estètica exterior, juntament amb el disseny del mobiliari i l'interiorisme fa que entrar al Somiatruites sigui una experiència que endinsa al comensal en un espai únic i original que ret homenatge a la ciutat d'Igualada.